Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümü 1998 yılında Kocaeli Üniversitesi iletişim Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Bölüm halkla ilişkiler meslek alanında dört yıllık lisans eğitimini örgün ve ikinci öğretim olarak sunmaktadır. Halkla ilişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı’nda tezli ve tezsiz yüksek lisans programı sunan bölüm, aynı ana bilim dalında doktora eğitimi de vermektedir.

iletişim Fakültesi, Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümü halkla ilişkiler alanının akademik ve pratik tüm boyutlarında uzmanlaşmış iletişim profesyonelleri yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda öğrencilerimiz halkla ilişkiler, pazarlama iletişimi, kurumsal iletişim gibi temel derslerin yanı sıra akademik becerilerini çeşitlendirmeye yönelik sponsorluk, halkla ilişkilerde imaj tasarımı, kamu kurumlarında halkla ilişkiler, sağlık iletişimi, fuar iletişimi gibi seçimlik dersler de almaktadırlar. Öte yandan yeni iletişim teknolojilerinin gelişimiyle öne çıkan çalışma alanlarına yönelik olarak sanal ortamda halkla ilişkiler, görsel iletişim tasarımı, grafik animasyon ve illustürasyon verilen dersler arasında yer almaktadır.

Lisans öğrencilerimiz beşinci ve altıncı yarı dönemlerde aldıkları halkla ilişkiler uygulamaları ve atölye uygulamaları dersleri ile alanın önemli kişileriyle buluşma, tanışma ve tartışma fırsatını yakalamaktadırlar. Açık ve net yazma, etkili konuşma, eleştirel düşünme öğrencilerimize kazandırmayı hedeflediğimiz temel becerilerdir.

Kocaeli Üniversitesi iletişim Fakültesi Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri teori ve pratik eğitimi bütünleşik olarak almakta, başarılı bir kariyerin ilk adımını bilgi birikimi tam, uygulama becerileri gelişmiş olarak atmaktadırlar.

Mezunlarımız; halkla ilişkiler şirketlerinde, reklam ajanslarında, siyasi partilerde, sivil toplum örgütlerinde, kamu kuruluşlarında ve birçok ticari işletmede halkla ilişkiler uzmanı, marka yöneticisi ve insan kaynakları yetkilisi olarak çalışmaktadır.

KoüPR SOSYAL MEDYADA