Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında faaliyete başlamıştır. Bölümümüzde iletişim alanının yanı sıra radyo, televizyon ve sinema alanlarında kuramsal bilgiyle uygulamayı harmanlayan dersleri içeren bir lisans programı yürütülmektedir. Müfredatımız anabilim dallarımızda (iletişim Bilimleri, Sinema, Fotoğrafçılık ve Grafik, Radyo ve Televizyon) uzmanlaşmaya olanak tanıyacak biçimde tasarlanmıştır. Kocaeli Üniversitesi’nin genelinde olduğu gibi bölümümüzde de 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı’ndan itibaren birinci sınıflardan başlamak üzere “Eğitimde Yeniden Yapılanma ve Kalite Süreci” olarak tanımlanan Bologna Süreci’ne geçilmiştir. Bu süreçte Bölüm olarak amacımız çağını, kendi yaşadığı toplumu ve dünyayı iyi tanıyan, düşünen ve sürekli sorgulayan, radyo, televizyon, sinema ve iletişim alanında yaratıcı ve yapıcı yüksek düzeyde uzman meslek ve bilim insanları yetiştirmek ve kuramsal yaklaşımları uygulamaya geçirebilecek ortamları yaratabilmektir.

Bölümümüz bünyesinde hâlihazırda iki yüksek lisans programı (iletişim Bilimleri ve Radyo, Televizyon, Sinema)ve bir doktora programı (iletişim Bilimleri) da yürütülmektedir. Ayrıca dileyen öğrencilerimiz için Fakültemiz içinde Yan Dal Programı’na ve diğer fakültelerle yapılan antlaşmalarla sonucunda Çift Ana Dal Programı’na devam olanağı da sunulmaktır. Bölümümüzde Erasmus Programı’yla yurtdışında ve Farabi Programı’yla da yurtiçinde öğrenci değişimi yapılmaktadır.